ONLINE

LÁNGŐR'94 Kft

Nyitóoldal

Nyitóoldal

Térkép

Térkép

Elérhetőségek

Kapcsolat

Viccek

Vicc

 

     

 

 

Jó tanácsok

 

A tüzelőberendezések biztonságos üzemeltetésének előfeltételei 7 pontban:

 

1.   Csak szakszerűen megválasztott, és rendszeresen karbantartott (tisztított) tüzelőberendezést üzemeltessünk!

2.   A tüzelőberendezés csak a hozzá megfelelő – szakember által méretezéssel ellenőrzött –kifogástalan műszaki állapotú égéstermék-elvezetőhöz (kéményhez) legyen csatlakoztatva!

3.   Szilárd tüzelésű berendezésben csak engedélyezett, fedett körülmények között tárolt, megfelelő nedvességtartalmú tüzelőanyagot égessünk!

4.   Nyitott égésterű tüzelőberendezések üzemeltetéséhez tekintélyes mennyiségű levegőre van szükség, amely  fokozott légzárású nyílászárók esetén általában, csak szakember által megválasztott –gyárilag bevizsgált és tanúsított – légbevezetők beépítésével biztosítható!

5.   Nyitott égésterű tüzelőberendezést és mesterséges elszívást (depressziót) okozó gépi berendezést (páraelszívó, szárítógép, központi porszívó stb.) egy légtérben egyidejűleg ne üzemeltessünk! Ha ez mégsem kerülhető el, épületgépész tervező bevonásával kell a helyiségek légellátását megterveztetni és kiépíteni!

6.   Az égéstermék-elvezetők (kémények) rendszeres ellenőrzést és tisztítást igényelnek. Gáztüzelés esetén a hangsúly inkább az ellenőrzésen, szilárd tüzelés esetén viszont a tisztításon van.
Egy elhanyagolt égéstermék-elvezető (kémény) gyakran előjelek nélkül is komoly kár és életveszély kockázatot jelenthet!

7.   És mivel a 7 egy mágikus szám: Ne feledjük, a kéményseprő szerencsét hoz!!! Főleg igaz ez akkor, ha megjelenésével egy káreset, vagy netán emberi életet is veszélyeztető baleset válik elkerülhetővé.